Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Investeringar i förnybart minskar i väst men ökar i utvecklingsländerna

  De globala investeringarna i förnybart minskade något under förra året, men var ändå året då näst mest pengar satsades på förnybart någonsin. Utanför västvärlden växer dock det förnybara snabbt, skriver UNEP i en ny rapport.

  Minskningen totalt sett berodde dels på att priset på solceller sjunkit kraftigt, och dels på EU:s och USA:s svaga ekonomi. I många andra delar av världen har man dock inte samma ekonomiska problem, vilket är orsaken till varför det förnybara växer i många länder utanför västvärlden. Ledaren på området är Kina som numera är det land som investerar klart mest i förnybart, men även i länder som Sydafrika, Kenya och Mexiko växer det förnybara snabbt. Fortfarande investerar västvärlden som helhet något mer i förnybart än världens fattigare länder, men avståndet har krymper snabbt.

  Produktionen av förnybar energi beräknas sysselsätta runt 5,7 miljoner människor världen över. Vindkraften växer fortfarande snabbast, men de allt billigare solcellerna har gjort att solenergi nu gått om bioenergin som den tredje största förnybara energikällan efter vind och vattenkraft.

  Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur solelen blir allt mer konkurrenskraftig, och att vindkraft numera beräknas vara lönsammare än gas i Storbritannien.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!