Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Klimatavtal till 2015 inte genomförbart”

  Flera ledande länder i de internationella klimatförhandlingarna tror inte att ett klimatavtal går att få på plats till 2015, det framgår av mötesanteckningar från pågående förhandlingar.

  Sajten RTCC citerar anteckningar från ett möte med bland annat USA, Kina, EU och FN, där det framgår att ”vissa länder ser det inte som genomförbart att få klart processen till 2015”. I samma dokument står dock också att andra länder såg det som både genomförbart och viktigt att processen blir klar på utsatt tid. Klimatförhandarna har inte direkt världens bästa track record på det här med att hålla tider. Ett avtal skulle ha varit på plats 2009, men vi vet ju alla hur Köpenhamnsmötet gick…

  Nu börjar det dock bli riktigt bråttom. De modeller som finns säger att de globala utsläppen borde peaka senast 2020 (men helst 2015, eller ja, allra helst igår). Får vi ett avtal 2015 kommer det träda i kraft först 2020, vilket redan är i senaste laget. Utan ett avtal 2015 har världens ledare sagt nej till möjligheten att förhindra en global uppvärmning över två grader, och den typen av farliga klimatförändringar som följer en sån uppvärmning är inte roliga. Så fixa det, bara gör det! Okej?

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.