Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatet vinner inte på billiga utsläppsrätter


  Ekot rapporterar idag
  att alltför billiga utsläppsrätter inte gynnat klimatet i så hög grad som det varit menat. De har pratat med Lars Zetterberg från Svenska Miljöinstitutet som har skrivit en avhandling om utsläppsrätter.

  Sedan år 2005 finns det inom EU en överrenskommelse om handel med utsläppsrätter. Enkelt förklarat fungerar det så att varje företag får ett visst antal utsläppsrätter tilldelade sig, man får inte överskrida sin utsläppsnivå. Gör man det kan man köpa utsläppsrätter andra företag säljer för att de i sin tur inte släpper ut så mycket.

  Men på grund av generöst tilldelade utsläppsrätter har priset sjunkit. Detta sa Lars Zetterberg till Ekot:

  Hittills under de sex år som handelssystemet funnits har europeisk industri inte belastats med några omfattande kostnader, eftersom priset på utsläppsrätterna varit för lågt för att sätta press på företagen att tänka mer miljövänligt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.