(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Klimatförändringar ger sämre skördar

En ny studie som publicerats i Science visar att produktionen av viktiga grödor som majs och vete redan kan ha påverkats negativt av den globala uppvärmningen. Tidigare forskning har visat på att en högre medeltemperatur skulle kunna ha negativa effekter på produktionen av majs. Den nya studien tyder på att produktionen av viktiga grödor som majs och vete redan påverkats och att den är 3,1 respektive 4,9% lägre än den skulle kunnat vara i  jämförelse med ett scenario med stadigare temperaturer.

Att klimatförändringarna kanske redan börjat påverka matproduktionen pekar på vikten av att snabba på arbetet med att anpassa jordbruket till klimatförändringarna, t.ex. genom att ta fram grödor som är mer tåliga mot torka och hetta.


SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.