Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförändringar ger sämre skördar

  En ny studie som publicerats i Science visar att produktionen av viktiga grödor som majs och vete redan kan ha påverkats negativt av den globala uppvärmningen. Tidigare forskning har visat på att en högre medeltemperatur skulle kunna ha negativa effekter på produktionen av majs. Den nya studien tyder på att produktionen av viktiga grödor som majs och vete redan påverkats och att den är 3,1 respektive 4,9% lägre än den skulle kunnat vara i  jämförelse med ett scenario med stadigare temperaturer.

  Att klimatförändringarna kanske redan börjat påverka matproduktionen pekar på vikten av att snabba på arbetet med att anpassa jordbruket till klimatförändringarna, t.ex. genom att ta fram grödor som är mer tåliga mot torka och hetta.


  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.