Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kostnaderna för kollektivtrafiken har skjutit i höjden

  SVT har startat en miljöpejl och kollar nu miljöfrågor inför valet. Nyligen rapporterade ETC om hur gratisbussar i Kiruna tredubblat resandet, men kollektivtrafiken är inte lika generös i alla delar av landet. SVT kartlägger hur kostnaderna i kollektivtrafiken skjutit i höjden de senaste 14 åren.
  Naturskyddsföreningen skriver:

  God kollektivtrafik på lokal och regional nivå är en del av den grundläggande samhällsservicen och en viktig förutsättning för att riksdagens mål ska kunna uppnås. I ett vidare perspektiv är god kollektivtrafik en förutsättning för en hållbar samhällsutveckling, såväl miljömässigt som ekonom-iskt och socialt.
  Med tanke på kollektivtrafikens samhällsnytta är det angeläget att den ges ökade resurser, både lokalt-regionalt och genom riktade statliga bidrag. Kollektivtrafiken måste dessutom ges större utrymme i de länsvisa infrastrukturplanerna.

  Hur ser kostnadsökningen ut där du bor? Kika här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.