Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Läderliknande textil kan göras av ananasplantor

  Dina framtida skor kan göras av ananas. Textilen har tagits fram av Carmen Hijosa och kallas Piñatex.

  meet-the-designer-whos-making-leather-from-pineapples-body-image-1420561713

  Tidigare jobbade Hijosa femton år inom irländska läderindustrin, men under ett jobbesök till Filippinerna såg hon många av läderindustrins baksidor. Hon bestämde sig för att försöka hitta ett material som är mer ekologiskt hållbart – och har nu tagit fram Pinatex.

  Piñatex är en biprodukt av matindustrin. När frukterna är skördade lämnas plantorna att ruttna, säger Hijosa till Collectively. (Reds. övers.)

  Istället för att låta det hända kan man arbeta fram ett läderliknande material. Eftersom processen använder en biprodukt krävs inget extra vatten, bekämpningsmedel eller gödningsmedel förutom det som redan används till fruktproduktionen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.