Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Lufthybriden kan sänka bränsleförbrukningen med 50 procent

  Ny forskning, bedriven på Lunds Tekniska Universitet, visar att bilar med motorer drivna på lufthybrider kommer bli mycket billigare att producera än exempelvis elhybrider eller elbilar.

  Tekniken bygger på att man tar tillvara på den bromsenergi som uppstår varje gång du trycker på bilbromsen för att spara i form av tryckluft för senare användning.

  Teknik360:

  Den största fördelen med lufthybrider är att det är en mycket ekonomisk lösning, jämfört med bilar som bygger på elteknik. Motorn kräver inga dyra material och tar dessutom betydligt mindre plats jämfört med en elhybridmotor. Tekniken fungerar också oavsett bränslekälla.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.