Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Många amerikaner vill stoppa global uppvärmning

    Foto: Public domain

    Många amerikaner vill att regeringen ska bekämpa global uppvärmning. Bland dem finns även många republikaner, men partiet är inte i takt med sina väljare.

    Undersökningen som är gjord på uppdrag av tidningen New York Times och Stanforduniversitetet, visar att 75 procent av amerikanerna tycker att regeringen ska agera i klimatfrågan. Det är en hög siffra för ett land där det är en vanlig åsikt att klimatförändringarna inte är skapade av människor, vilket dock vetenskapen tydligt slagit fast. Två tredjedelar av de tillfrågade i undersökningen säger att de skulle välja en politiker som vill satsa på att motarbeta klimatförändringar. Hela 83 procent av de tillfrågade anser att klimatförändringar kommer att bli ett mycket eller någorlunda allvarligt problem i framtiden om inget görs för att minska utsläppen. Bland republikanerna är det 51 procent som menar att regeringen bör bekämpa klimatförändringarna. Motsvarande siffra för demokrater är 91 procent.

    Den senaste tiden har president Obama, som är demokrat, introducerat en rad satsningar på klimatet under kampanjen #ActOnClimate. Republikanerna, som är det andra stora amerikanska partiet, har länge haft en vetenskapsföraktande linje i klimatfrågor. Så sent som häromdagen röstade den amerikanska senaten och enades om att global uppvärmning är på riktigt. Senaten, som har republikansk majoritet, röstade dock emot erkännandet att människans påverkan på klimatet är det som orsakat klimatförändringarna.

    I förra presidentvalet utmärkte sig deras kandidat Mitt Romney när han till stora applåder sa:

    Im-not-in-this-race

    Republikanerna har också kallat president Obamas nya miljösatsningar för ett ”krig mot kolet”, vilket de menar kommer att skada ekonomin. Att det nu visar sig att det republikanska partiet är i otakt med sina väljare, som tycks ha förstått att klimatförändringarna är allvar, kan vara ett positivt tecken inför presidentvalet nästa år.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.