Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Mer fisk i Europas havsområden

  Reducerade kvoter har lett till att flera fiskpopulationer börjat växa igen.

  Exploateringen av flera fiskbestånd i Europas havsområden har minskat under de senaste tio åren. Det skriver SLU i ett pressmeddelande där man hänvisar till Internationella Havsforskningsrådet, Ices.

  I pressmeddelandet skriver SLU:

  Många kommersiellt viktiga fiskbestånd, såsom torsk i Barents Hav och vid Island, rödspotta och kolja i Nordsjön–Skagerrak och sill och skarpsill i Östersjön, har fiskats långsiktigt hållbart och i enlighet med målen satta av beslutsfattarna. Fiskpopulationerna har därmed börjat växa och är nu i genomsnitt ungefär i nivå med bestånden som de var 1980.

  Samtidigt finns det enligt Ices fortfarande flera bestånd som är i mycket dåligt skick, exempelvis torsken i Kattegatt, Irländska sjön och väster om Skottland. Även läget för ålen är kritiskt och Ices råd är att fisket på dessa bestånd bör minimeras.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.