Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljörörelsens krav inför Rio+20

  Inför den FN-konferens om hållbar utveckling som ska hållas i juni i år har Climate Action Network (CAN), som med sina 700 medlemsorganisationer världen över representerar stora delar av den globala miljörörelsen, tagit fram en rad krav för vad som krävs för att skapa ett hållbart samhälle.

  Rio+20 har fått sitt namn eftersom det var 20 år sedan de så kallade agenda 21-målen togs i just Rio, och nu är tanken att man ska gå vidare och diskutera hur vi kan skapa en hållbar ekonomi. Inför detta har alltså den samlade miljörörelsen presenterat sina krav. Kraven innefattar bland annat:

  • Lagligt bindande åtaganden för minskade utsläpp
  •  Ett erkännande om att målen från det tidigare Rio-mötet inte har nåtts
  • En betoning på klimaträttvisa där de rika länderna bär det största   ansvaret
  •  Ta steg bort från konsumtionssamhället, inklusive att hitta bättre mått än BNP som också tar hänsyn till social utveckling och miljön.
  • Avskaffa subventionerna av fossilindustrin
  • Ett stopp för skogsskövlingen i världen

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.