Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderaterna sänker klimatambitionerna

  Partiet backar nu från den politik man tidigare gått till val på.

  Inför Europaparlamentsvalet 2009, som gällde mandatperioden 2009-2014, kunde man i Moderaternas valmanifest läsa:

  Med moderat ledarskap i Europaparlamentet kommer vi att verka för att EU vid slutet av mandatperioden har: (…)
  7. En global klimatpolitik på plats. Vi vill minska EU:s koldioxidutsläpp med minst 30 procent till 2020 oavsett om ett internationellt avtal nås eller inte.

  Nu visar det sig att Moderaterna sänker ambitionerna inför det kommande Europaparlamentsvalet som hålls nästa år. Svenska Dagbladet skriver i dag:

  I sin nya EU-politik sänker Moderaterna också ambitionen när det gäller klimatet.
  2009 gick partiet till val på en minskning av EU:s koldioxidutsläpp med minst 30 procent till 2020 ”oavsett om ett internationellt avtal nås eller inte”.
  Nu ställer sig partiet däremot bakom EU:s klimatmål om att växthusgaserna ska minska med 20 procent till 2020, trots att det finns möjligheter för länderna att ha egna högre målsättningar.

  Supermiljöbloggen har tidigare visat att i den svenska riksdagen så vill Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet att Sverige ska verka för att EU skärper sitt klimatmål från -20 till minst -30 procent, oavsett vad andra länder utanför EU gör. Samtidigt är Moderaternas position, och även regeringens position, att en höjning ska ske först när länderna utanför EU gjort jämförbara åtaganden.

  Denna position har fått kritik från flera håll, något Supermiljöbloggen skrev om så sent som i måndags. Men trots kritiken tänker Moderaterna alltså även gå till Europaparlamentsval med sänkta klimatambitioner.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.