Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  MP:s första beslut vid makten: Stoppa Vattenfalls kolgruvor

  En regering måste ta ansvar för det statliga energibolaget som i dag släpper ut mer koldioxid än vad hela Sverige gör, det menar språkröret Åsa Romson.
  Om Miljöpartiet fick välja så skulle det första beslutet i regeringsställning vara att stoppa det svenska statliga energibolaget Vattenfalls planer på fler kolgruvor i Tyskland. Det här rapporterar nyhetsbyrån TT.
  – Ingen regering som äger detta bolag kan säga att man är oansvarig för detta, förklarade Åsa Romson i går på en pressträff i Stockholm.
  Vad resten av de svenska politikerna vill göra med Vattenfall är dock oklart. Efter att journalisten Niklas Svensson i Expressens partiledardebatt ställt frågan till de åtta partiledarna om de vill stoppa Vattenfalls planer på nya kolgruvor svarade samtliga partiledare oväntat ja. Denna nyhet spred sig blixtsnabbt till resten av Europa, exempelvis brittiska The Guardian och tyska Taz har rapporterat om partiledarnas besked.
  Men dock visade det sig, när Expressen ville ha ett förtydligande från Moderaterna och frågade Fredrik Reinfeldts pressekreterare, att i alla fall regeringspartierna inte vill förbjuda Vattenfall att öppna nya kolgruvor. Vad det handlar om är att regeringen är beredda att titta på en försäljning av den europeiska delen av Vattenfall så att det blir någon annan som tar över gruvorna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!