Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nätfiske regleras på grunt vatten

  För att skydda viktiga fiskarters lekplatser har Havs- och vattenmyndigheten ändrat reglerna för nätfiske på grunt vatten. De nya reglerna gäller från den förste januari 2012 och rör gränsen från Norge till Skåne och Blekinge på Östersjösidan.

  Många fiskarter trivs på grunda vatten och leker och letar både mat där. De nya reglerna innebär att fisken får större chanser till att återhämta och växa till sig. Främst kommer det att påverka att fritidsfiskare inte får fånga fredad öring och använda nät längre än 180 meter.

  – Grunda kustområden är viktiga, även för fiskbestånden i utanför liggande vatten. Vi anser därför att det är betydelsefullt att fisket bedrivs på ett långsiktigt hållbart sätt i dessa områden, säger Martin Rydgren, utredare på enheten för biologisk mångfald och fiske.

  Några småskaliga yrkesfiskare kan komma att påverkas men överlag anses att de nya reglerna vara positiva. Visst undantag kan ske om man ansöker hos länsstyrelserna.

  Du kan läsa beslutet här.

  Bildkälla

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.