Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Naturskyddsföreningen vill rädda mannen

  I fredags bjöd Naturskyddsföreningen in till höstkonferens på temat kemikalier. Konferensen hette ”Rädda Mannen” och handlade om den stora mängd kemikalier och miljögifter vi omger oss med.

  Naturskyddsföreningen har satsat mycket på kemikalier under hösten. Bland annat har de släppt rapporterna Rädda mannen, Den flamsäkra fisken och de har undersökt dammet under i sängar i flera länder. Slutsatsen? Att vi utsätts för massor av kemikalier som inte är nyttiga för oss och att mängden bara ökar. Dessutom har vi inte koll på cocktail-effekter heller (hur kemikalier samverkar och påverkar oss) vilket leder till att mäns fertilitet påverkas och allergier ökar bland annat.

  Konferensen inleddes av att ordförande Mikael Karlsson talade om vikten av en giftfri miljö. Därefter följde flera framstående talare. Bland annat deltog vår nya miljöminister Lena Ek (c) i ett videoklipp där hon talade om politiska åtgärder. Dock kunde inte heller hon säga definitivt att vi kommer uppnå vår miljömål Giftfri miljö.

  Dagen innehöll också seminarier på flera olika teman, bland annat ett om hur företag kan gå före och avslutades med en paneldebatt med både politiker och sakkunniga. Sammanfattningsvis, det är en politisk process som går långsamt, den lär inte lösas snart men vi mår alla dåligt av det.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!