Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nettodebitering trots motstånd

  Mikroproducenter som producerar ett överskott av el, kan i dagsläget normalt leverera ut detta på elnätet och få betalt för det, även om det som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat inte alltid varit så lätt. Något som gör kalkylen betydligt mer gynnsam för småskalig elproduktion är möjligheten till nettodebitering, dvs att producenten endast debiteras för nettot mellan konsumerad och producerad elenergi. I dagsläget krävs timvis mätning av produktion och konsumtion, och mikroproducenterna har inte möjlighet att kvitta ett levererat överskott mot en konsumtion vid ett annat tillfälle. Frågan har utretts då det krävs nya skatteregler för detta.

  Den politiska handlingskraften i frågan har dock lyst med sin frånvaro, trots att energibranschen är i stort sett enig i frågan. När politiken står still bestämde sig därför ett energibolag att ta saken i egna händer och på eget initiativ införa nettodebitering för sina kunder. Kul tycker vi, särskilt som man lyckades införa nettodebitering i Danmark redan 1998.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!