Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nu finns IPCC-rapporten på svenska

  Den 30-sidiga sammanfattningen som FN:s klimatpanel presenterade i Stockholm i september har översatts.

  En av årets absolut viktigaste rapporter på miljöområdet finns nu på svenska. Det är första delen i den enorma utvärderingsrapport som FN:s klimatpanel just nu arbetar med.

  Själva huvudrapporten till den första delen, som går igenom kunskapsläget om klimatsystemet, är på drygt 2 000 sidor. Sammanfattningen, som Naturvårdsverket har översatt, är på drygt 30 sidor, och den svenska versionen innehåller även kommentarer kring klimatpanelens slutsatser.

  I rapportens förord förklarar Naturvårdsverket att det blir mer att vänta under 2014 från IPCC, Intergovernmental panel on climate change:

  IPCC kommer under 2014 att presentera ytterligare tre rapporter. I mars kommer sammanfattningen av kunskapsläget när det gäller att beskriva effekter av klimatförändringen, sårbarheten samt möjliga åtgärder för anpassning till klimatförändringen. I april presenteras kunskapsläget om möjliga åtgärder för att begränsa klimatförändringen. Slutligen kommer en syntesrapport som sammanfattar de tre delrapporterna att presenteras i oktober 2014.

  ***

  Den svenska versionen kan laddas ner här. IPCC har även gjort en kortare film om rapportens resultat som kan ses nedan:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.