Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Obama om klimatet: Vi måste göra mer

  Foto: Dubhe

  Under sitt tal i Alaska klargjorde presidenten resans syfte, nämligen att driva klimatfrågan framåt. 

  Ingenstans syns effekten av klimatförändringarna så tydligt som i Arktis, menar Barack Obama. I talet jämförde han klimathotet med en krissituation:

  Om ett annat land hotade att förgöra en amerikansk stad så skulle vi göra allt som står i vår makt för att försvara oss. Klimatförändringarna utgör ett sådant hot här och nu.

  Vidare menade Obama att tiden för att rädda vår enda planet är nu:

  Av alla frågor är denna den viktigaste att inte ta tag i försent.

  Obama passade också på att kritisera den egna regeringens beslut att tillåta oljeborrning i Arktis.

  För att sätta ljus på klimatfrågan kommer presidenten att vandra på Exit Glacier, en glaciär som håller på att smälta bort på grund av den globala uppvärmningen. Med på vandringen finns den brittiske TV-äventyraren Bear Grylls.

  Obama har gjort klimatet till en stridsfråga under sin andra presidentperiod. För en månad sedan gick han ut med planerna att minska landets utsläpp med en tredjedel under kommande 15 år.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.