Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Obamaeffekt” ger renare luft

  I onsdags stängdes trafiken av i stora delar av Stockholms innerstad. Syftet var ökad säkerhet inför Barak Obamas Sverigebesök. Frånvaron av bilar fick dock 4 av 7 partier att ställa sig positiva till att införa en bilfri dag om året.

  Den bilfria dagen är ett initiativ från EU, och infaller den 22 september. Enligt Daniel Hellén, oppositionsborgarråd och miljöpartist, var presidentbesöket en ögonöppnare som visade hur tillgänglig och vacker staden är utan bilismen.

  Även Socialdemokraterna, Centern och Vänsterpartiet är positiva till förslaget. Vänsterpartiet arbetar för en helt bilfri innerstad. Kristdemokraterna och Folkpartiet är tveksamma till en enskild bilfri dag, men vill hitta lösningar för att minska bilismen generellt.

  Ulla Hamilton (M) är ansvarigt borgarråd.

  – Visst kan det vara pittoreskt, men det är många som är beroende av att trafiken fungerar, säger hon, och avvisar förslaget med hänvisning till att det skulle innebära varudistribution och handel.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.