Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Officiellt: Fukushima i klass med Tjernobyl

  Japan har nu valt att uppgradera Fukushimaolyckan till en sjua på skalan för kärnkraftsolyckor. En sjua är den högsta nivån, och tidigare har bara en annan olycka ansetts nå upp till det värdet, nämligen Tjernobyl.

  Orsaken är att utsläppen nu anses vara så stora att det kommer få konsekvenser både för miljön, och människor. Trots detta är de radioaktiva utsläppen fortfarande bara en tiondel av utsläppen ifrån Tjernobyl.

  Samtidigt uppmanar Greenpeace den japanska regeringen att inte dra igång skolåret i området, efter att ha upptäckt mycket höga doser radioaktiv strålning i delar av staden Fukushima. Att vistas där nu vore inte säkert, menar dom. Beskedet väntas ytterligare spä på motståndet emot kärnkraften, som nu är starkt i Japan, igår demonstrerade 17 000 människor i Tokyo mot kärnkraften.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.