Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Överfisket i EU kan förvärras

  Trots att fiskeflottan är större än vad fiskbestånden tål vill delar av EU-parlamentet nu införa ökade subventioner till nya fartyg, det varnar Världsnaturfonden för.

  Nu på onsdag ska Europaparlamentet besluta om hur subventioner till den europeiska fiskesektorn ska fördelas. WWF och flera andra miljöorganisationer menar att många av de kommersiella fiskebestånden i EU under lång tid varit överfiskade och att skattepengarna därför främst borde läggas på forskning och på bättre kontroller för att komma åt det illegala fisket.

  Men i stället finns nu risken att parlamentet kommer rösta igenom att stora summor pengar ska gå till att subventionera nya fartyg. En inte särskilt genomtänkt åtgärd, skriver WWF på sin hemsida, eftersom fiskeflottan enligt organisationen redan är tre gånger större än vad fiskbestånden tål.

  Nu uppmanar miljöorganisationerna allmänheten att ”twitterstorma” under de fåtal timmar som återstår innan omröstningen på onsdag, det vill säga att via sidan votefish.org använda sig av sociala medier för att uppmana politikerna i parlamentet att rösta på ett sätt som inte äventyrar de europeiska fiskebestånden ytterligare.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.