Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Påven till G20: ohämmad konsumtion förstör jorden

  Inför G20-mötet i helgen har påve Franciskus skickat ett brev till ordförandelandet Australien där han uttrycker oro över hur klimatförändringarna kommer att påverka världsekonomin.
  Världsekonomin står som alltid på agendan nu när G20-länderna ska träffas i Brisbane i helgen. Påve Franciskus vill även han framföra sin åsikt till världens ledare, och har därför sänt ett brev till ordförandelandet. I brevet, adresserat till Australiens premiärminister Tony Abbott, belyser han problem så som arbetslöshet, diskriminering av minoriteter – och klimatförändringarna.

   Det sker ständiga övergrepp mot den naturliga miljön, resultatet av ohämmad konsumtion, och detta kommer att få allvarliga konsekvenser för världsekonomin.

  Nu återstår att se ifall Australien tar ordförandeskapet på allvar och tar till sig av påvens ord. Som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat om flera gånger är Australien inte direkt välkända för sina miljömässiga ambitioner.
  Påve Franciskus brev till Tony Abbott kan läsas i sin helhet på Huffingtonpost’s hemsida.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!