(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Plocka ett skräp – vinn en bok och en tidning

Alla som deltar i kampanjen #ettskräpomdagen har chans att vinna finfint pris.

Supermiljöbloggen och klimatmagasinet Effekt gör gemensam sak för att få fler att plocka upp skräp i den svenska naturen.

Sedan ett knappt år tillbaka driver Supermiljöbloggen kampanjen #ettskräpomdagen som går ut på att få så många som möjligt att plocka upp skräp som de också fotar – där fotot sedan läggs ut på Twitter eller Instagram, detta för att synliggöra både problemet med nedskräpningen och en lösning på problemet.

Klimatmagasinet Effekt har skrivit mycket om nedskräpningsfrågan, nu senast i en artikel om hur människor i Fjällbacka på västkusten gått ihop i ett spännande ”ö-fadderprojekt” för att tillsammans se till att rensa skärgården från plast och annat bråte.

Nu under maj månad anordnar Supermiljöbloggen och Effekt en gemensam tävling där tre vinnare får ett exemplar hemskickat av en bok som vi verkligen gillar, Helena Granström och Marcus Elmerstads Det som en gång var (Natur & kultur), samt ett purfärskt nummer av klimatmagasinet Effekt som den här gången har temat; biologisk mångfald.

Supermiljöbloggen och Effekt kommer tillsammans under maj månad att skanna av sociala medier i jakt på bidrag som vi gillar lite extra mycket. Kategorierna vi kommer utgå från är:
1. Bästa bild
2. Roligaste bildtexten
3. Konstigaste skräpet

Som bonus kommer tio ytterligare bidrag att få ett nummer av klimatmagasinet Effekt hemskickat.

Det som gäller är alltså: #ettskräpomdagen

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Du kan nu spara nyheter!

Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.