Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Plocka ett skräp – vinn en bok och en tidning

  Alla som deltar i kampanjen #ettskräpomdagen har chans att vinna finfint pris.

  Supermiljöbloggen och klimatmagasinet Effekt gör gemensam sak för att få fler att plocka upp skräp i den svenska naturen.

  Sedan ett knappt år tillbaka driver Supermiljöbloggen kampanjen #ettskräpomdagen som går ut på att få så många som möjligt att plocka upp skräp som de också fotar – där fotot sedan läggs ut på Twitter eller Instagram, detta för att synliggöra både problemet med nedskräpningen och en lösning på problemet.

  Klimatmagasinet Effekt har skrivit mycket om nedskräpningsfrågan, nu senast i en artikel om hur människor i Fjällbacka på västkusten gått ihop i ett spännande ”ö-fadderprojekt” för att tillsammans se till att rensa skärgården från plast och annat bråte.

  Nu under maj månad anordnar Supermiljöbloggen och Effekt en gemensam tävling där tre vinnare får ett exemplar hemskickat av en bok som vi verkligen gillar, Helena Granström och Marcus Elmerstads Det som en gång var (Natur & kultur), samt ett purfärskt nummer av klimatmagasinet Effekt som den här gången har temat; biologisk mångfald.

  Supermiljöbloggen och Effekt kommer tillsammans under maj månad att skanna av sociala medier i jakt på bidrag som vi gillar lite extra mycket. Kategorierna vi kommer utgå från är:
  1. Bästa bild
  2. Roligaste bildtexten
  3. Konstigaste skräpet

  Som bonus kommer tio ytterligare bidrag att få ett nummer av klimatmagasinet Effekt hemskickat.

  Det som gäller är alltså: #ettskräpomdagen

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.