Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Polska regeringens fossilkramande i otakt med folket

  Den polska regeringen vill inte ha förnybart, men det vill folket.

  I en undersökning beställd av Greenpeace visar det sig att 89% av polackerna vill öka produktionen av förnybar energi i landet. Idag står kol står för uppemot 90 % av den polska elen. 73 % av polackerna vill att regeringen aktivt ska motverka den globala uppvärmningen.

  Maciej Muskat, chef för polska Greenpeace, säger [SMB:s övers.]:

  Det polska folket vill ha radikal och långtgående förändring i riktning mot ren energi. Premiärminister Tusk och hans regerings kolberoende underminerar deras trovärdighet som värdar för FN:s klimatförhandlingar.

  Lösningar för ren energi som kan utradera den smutsiga energins dominans finns tillgängliga redan idag och är tekniskt och ekonomiskt starka. Det är dags för premiärminister Donald Tusk och hans regering att lägga till den saknade ingrediensen: En stark politisk vilja att fasa ut fossila bränslen och att börja arbeta för förnybar energi.

  Polen har inte direkt gjort sig känd som en föregångare i klimatarbetet. Landet saknar ordentliga mål för förnybar energi och blockerar EU:s klimatarbete. I samband med de pågående klimatförhandlingarna har den polska regeringen också bjudit in kolindustrin till att sitt viktigaste möte för året.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.