Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Potočnik pop – så kan du få EU:s miljökommissionär att spela en sång

  Den 23 mars är det återigen dags för Världsnaturfondens årliga klimatmanifestation, Earth Hour.

  Earth Hour sker på kvällen mellan klockan 20:30-21:30, men det handlar om betydligt mer än att bara släcka ljuset i en timme. WWF skriver i ett pressmeddelande:

  ”I årets kampanj uppmanar WWF privatpersoner, företag och politiker att utmana varandra till grönare och mer klimatsmarta vanor på utmaningssajten I will if you will. Det kan handla om att åka kollektivtrafik istället för att ta bilen, äta mer vegetariskt, slänga mindre mat, källsortera och leva energismart både hemma och på jobbet – och om att köpa vindkraftsandelar.”

  EU:s miljökommissionär Janez Potočnik är en av de första som kommit med en utmaning. I en film på Youtube förklarar Potočnik att om 1 000 personer ställer sin bil under minst en vecka så lovar han att skriva en sång och uppträda med den inför en publik på 1 000 personer.

  Även Supermiljöbloggen har kommit med en utmaning. Den riktar sig till Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Jan Björklund, Göran Hägglund, Jimmie Åkesson, Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin och Åsa Romson. Utmaningen finns att läsa här.

  Stefan Henningsson, klimatexpert på WWF, förklarar i pressmeddelandet varför det är viktigt att få så många som möjligt att engagera sig i klimatarbetet:
  – En medeltemperaturökning på fyra grader skulle innebära en enorm global katastrof som är svår att föreställa sig. Forskningen visar att det blir många fler extrema oväder. Många arter får svårt att överleva och brist på mat och vatten kan tvinga miljarder fattiga människor på flykt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.