Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringens miljösatsning – en sänkning

  Idag lanserade ministrarna Annie Lööf och Anna-Karin Hatt en satsning på 700 miljoner till miljöteknikföretag på DN debatt. Men satsningen är egentligen en minskning, för ett par år sedan tog regering bort ännu mer pengar från samma budgetpot, pengar som man nu endast delvis återställer.

  Under tidigare mandatperioder fanns en satsning på miljöteknik på 150 miljoner per år. Dessa pengar togs bort ur budgeten 2011. När regeringen nu säger sig satsa 700 miljoner fram till 2020, alltså 100 miljoner per år, är det fortfarande 50 miljoner mindre än de pengar som avsattes så sent som 2010.

  En del av pengarna ska dessutom komma ifrån EU:s regionalfondsprogram, vilket innebär att satsningen med regeringens egna pengar är ännu mindre än vad som framgår.

  Miljöpartiet är kritiska till regeringens utspel och menar att utspelet om att detta skulle vara en satsning är vilseledande.

  Det är svagt av regeringen att försöka lansera det här som en satsning, när det i själva verket är en neddragning från tidigare nivåer säger Per Bolund, ekonomisk-politisk talesperson för miljöpartiet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.