Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rekordstort tillslag mot smugglade elfenben

  Polisen i Malaysia avslöjade tidigare i veckan en rekordstor mängd smugglade elfenben, över tusen betar från elefanter hittades i ett skepp på väg till Kina, det skriver New York Times

  Inte skjuta =(
  Betarna vägde tillsammans 24 ton och är därmed förmodligen något av det största tillslagets som någonsin gjorts vad gäller elfenben. Priset på elfenben har skjutit kraftigt i höjden på senare år, på grund av en växande marknad i östra Asien där de dels används i traditionell medicin, men också som dekorationer och annat. Det har inte skjutits lika många elefanter och noshöriningar som idag sedan elfenbenshandeln förbjöds globalt för två decennier sedan.
  Brottslingarna som ligger bakom är ofta välorganiserade. WWF publicerade igår en utredning som visar att det ofta är samma grupper som sysslar med exempelvis knarksmuggling, och att terroristgrupper som al Shabab och Lord´s Resistance Army också använder elfenbenssmuggling som ett sätt att finansiera sin aktiviteter. Att bekämpa smugglingen handlar alltså inte bara om miljöhänsyn, utan också om att slå undan benen på organiserade brottslighet, och väpnade miliser som utgör ett hot mot länders säkerhet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.