Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rekordvarmt augusti slår alla tidigare mätningar

  solnedgång, sunset Foto: Pixabay/Public Domain

  Augusti 2014 var planetens varmaste augustimånad sedan mätningarna startade 1880.
  Det var inte bara i Sverige som förra månaden var ovanligt varm. Enligt data från NASA så nåddes en ny toppnotering på 0,7 graders ökning för den globala temperaturen under augusti. Det tidigare rekordet på 0.69 grader Celsius uppmättes 2011.
  Supermiljöbloggen rapporterade tidigare i år att maj  också var den varmaste majmånad som någonsin uppmätts. Den globala uppvärmningen fortsätter alltså att lämna avtryck i forskarnas data. Rapporting Climate Science menar att de två nya rekorden bäddar för att 2014 kan bli det varmaste året sedan NASAs mätningar startade.
  NASA har sedan 1880 gjort mätningar varje månad, som presenteras i jämförelse med de genomsnittliga temperaturerna år 1951-1980. Tabellen i sin helhet hittas här.
   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.