Rött ljus till svensk kyckling
WWF rödlistar kyckling i årets upplaga av Köttguiden. Bakgrunden är skärpta kriterier för klimat och djurvälfärd – endast den KRAV-märkta varianten klarar sig.
Nyheten mottogs illa av Kronfågel, som tycker att felaktiga siffror använts för klimatberäkningen. Men WWF uppger att de baserar bedömningen på både fler och nyare data än kycklingproducenterna.
Vi tycker att kycklingbranschen gått under radarn väldigt länge. Vi tycker att man behöver prata mer om hållbarhetsfrågan kopplat till kyckling, säger Anna Richert, matexpert på WWF, till SVT.
Endast en mycket liten del av köttet på den svenska marknaden får grönt ljus i guiden. Livsmedelskedjorna måste bli bättre på att ta in vilt och naturbeteskött, samtidigt som fler bör äta mer vegetariskt och veganskt, enligt WWF.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till