Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng

    WWF rödlistar kyckling i årets upplaga av Köttguiden. Bakgrunden är skärpta kriterier för klimat och djurvälfärd – endast den KRAV-märkta varianten klarar sig.

    Nyheten mottogs illa av Kronfågel, som tycker att felaktiga siffror använts för klimatberäkningen. Men WWF uppger att de baserar bedömningen på både fler och nyare data än kycklingproducenterna.

    Vi tycker att kycklingbranschen gått under radarn väldigt länge. Vi tycker att man behöver prata mer om hållbarhetsfrågan kopplat till kyckling, säger Anna Richert, matexpert på WWF, till SVT.

    Endast en mycket liten del av köttet på den svenska marknaden får grönt ljus i guiden. Livsmedelskedjorna måste bli bättre på att ta in vilt och naturbeteskött, samtidigt som fler bör äta mer vegetariskt och veganskt, enligt WWF.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.