Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rysk roulette: ”Tjernobyl”-reaktor startas igen

  Världens äldsta RBMK-reaktor är igång igen, uppger Metro. Reaktorn är av samma typ som den som förorsakade Tjernobyl-olyckan och har nu startats igen efter 14 månaders reparationer. ”Rysk Roulette” menar den norska miljöorganisationen Bellona.

  Kärnkraftverket Sosnovyj Bor ligger en bit utanför St. Petersburg. Efter att det bland annat upptäcktes sprickor i grafiten reparerades reaktorn.  Miljörörelsen uttrycker en viss oro för att reaktorn nu kommer att hållas igång längre än vad som nu är planerat och Nils Bøhmer, generaldirektör för Bellona och kärnkraftsfysiker, menar att alla typer av dessa reaktorer för länge sedan borde stängts ner. I dagsläget planeras den att stängas ner 2018 då den kommer att vara 45 år gammal.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.