Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  SMB firar tre år. Häng med på historisk resa!

  Nu är det tre år sedan SMB startades av ett engagerat gäng som var besvikna efter klimattoppmötet i Köpenhamn 2009 och brist på miljödebatt i valet 2010. Skribenter har sedan dess både lagts till och pausat, men granskningen har bestått och utvecklats. Inför valet nästa år har vi många nya spännande projekt på gång (coming up!).

  Det första videoklippet spelades in i Cancun. Redaktionen åkte dit för att granska COP16 och förhindra att förhandlingarna gick i stöpet. Ett av dessa två mål gick i hamn och det andra kämpar vi fortfarande med, COP efter COP.

  250947_393102860750555_1488098533_nVi följde alltså även förhandlingarna under COP17 i Durban. Där fick vi ut ett av de mest skrytsamma inläggen SMB har publicerat. Detta hade inget med våra utnämningar att göra (<- mer skryt). Se Lorentz Tovatt prata om sina kläder.

  SMB var på plats i Almedalen första gången 2012. Där körde vi ett lite oklart koncept som kallades ”Dagens rauk”, vilket egentligen innebar dagens konstiga sak. Guldrauken står Emma Petersson för där hon rapporterar om en morot- och potatishög. Andraplatsen får klippet om att en klimatfolder är som Jehovas vittnen och pedofili. Vi fick också till en av våra vassaste intervjuer med Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Det var även det här året vi fick förstapris i Årets almedalsblogg.

  Mycket har hänt sedan dess. Vi har haft fester, vunnit priser, gjort en vända till i Almedalen och självklart – skrivit om en himla massa miljönyheter samt granskat politiker och makthavare. Våra tre mest lästa inlägg är:

  1. 19-åring har utvecklat en farkost som kan plocka upp 7 250 000 ton plast ur haven

  2. Kränkta föräldrar vill att barnen alltid ska äta kött

  3. Om du trodde SD:s invandringspolitik var konstig – kolla in deras miljöpolitik

  Det första inlägget SMB publicerade handlade om regeringens chocksänkning av miljöstödet.

  Här finns också inläggen om som sammanfattar vårt första och andra år.

  501px-BuscemiHeart
  Foto: Chernface141

  2013 är vi fortfarande supermiljöpeppade och kommer bara att öka aktiviteten. Det mesta av vår energi får vi av er läsare så tack för er kritik, era delningar och era ”likes”!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.