Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  #SMBalm: Svensk Energi släpper konsumentanalys. Konsumentverket kritiskt.

  Igår anordnade Svensk Energi ett seminarium med anledning av deras rapportsläpp ”El – en lösning för klimatet”. Självklart var SMB på plats för att ta del av detta intressanta påstående. 


  Carl Melin, ansvarig för samhälls- och opinionsundersökningar på United Minds, började med att analysera resultaten av rapporten som baseras på 3000 svenskars svar kring el och klimat. Tyvärr var det mer åsikter än analys och Melin drog bl.a. slutsatsen att beteendeförändringar kanske är onödiga – eftersom det verkar vara svårt att få till stånd – och att kärnkraftsdebatten är ”religiös”. 


  Efter att de visat filmen ”En mänskligare värld går på el” kan man ställa sig lite frågande till vem det är som verkar mest religiös..? Efter detta var det en panel bestående av: Ola Johansson, riksdagsledamot, Centerpartiet Börje Vestlund, riksdagsledamot, Socialdemokraterna Bertil Elenius, stf generaldirektör, Konsumentverket Anita Aspegren, avdelningschef, Energimyndigheten Maria Sunér Fleming, ansvarig energi och klimat, Svenskt Näringsliv. 


  Många var dessvärre överens om att Sveriges elproduktion är klimatsmart som den är och att det inte nödvändigtvis är viktigt att spara el. Många i panelen var däremot för en slopning av straffskatten på egenproducerade el, vilket var glädjande. Vi fick chansen att intervjua Bertil Elenius från Konsumentverket om hans analys av seminariet:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.