Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Snabb ökning av solceller i Sverige

  Sjunkande priser och ett stort intresse från allmänheten har bidragit till utvecklingen.
  Under 2013 installerades sammanlagt 19 MW solceller i Sverige. Det kan jämföras med året innan då det rörde sig om 8,1 MW.
  Fortfarande står solcellerna för en liten del av den svenska energianvändningen. Men Johan Lindahl på Uppsala Universitet som tagit fram statistiken på uppdrag av Energimyndigheten tror att andelen kommer öka framöver. I ett pressmeddelande säger han:
  – Trots den snabba prisutvecklingen och ett stort intresse från allmänheten så är den svenska solcellsmarknaden fortfarande i hög grad bunden till olika politiska beslut, såsom solcellsstödet och förslaget om skattereduktion. På sikt så tror jag dock att vi kommer att få se en fortsatt växande solcellsmarknad i Sverige eftersom intresset är stort bland allmänheten och en majoritet av den svenska befolkningen vill se större satsningar inom solenergi.
  Att intresset ser ut att fortsätta växa välkomnas av Energimyndigheten. Sara Bargi, tillförordnad enhetschef på Energimyndighetens kraftenhet säger i samma pressmeddelande:
  – Allmänhetens intresse för solceller är glädjande, eftersom det kan bidra till ett långsiktigt hållbart energisystem i Sverige.

  sol
  Foto: Energimyndigheten

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.