Snart blir det vegetariska köttbullar på Ikea
Möbeljätten ser det som en klimatåtgärd för att minska utsläppen.
Den brittiska tidningen The Telegraph rapporterar att Ikea beslutat om att införa klimatsmartare alternativ till sina populära köttbullar.
Varje år säljer Ikea ungefär 150 miljoner köttbullar gjorda av nöt- och griskött. Joanna Yarrow, hållbarhetschef på Ikea i Storbritannien, förklarar problemet med dessa köttbullar så här till The Telegraph:
– They are very popular and they are also our most carbon-intensive food item on our menu.
För att få ner utsläppen kopplade till produktionen av maten tänker Ikea under nästa år, vid sidan om de vanliga köttbullarna, erbjuda klimatsmartare alternativ i form av kycklingköttbullar och vegetariska köttbullar, som enligt The Telegraph nu är ”under utveckling”.
SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till