Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Statsvetare: ”Ta ett snack med Reinfeldt”

  Uppmaningen kommer efter att statsministern inte nämnde ett enda ord om miljön eller klimatet i sitt huvudanförande i den senaste partiledardebatten i riksdagen.
  I Svenska Dagbladet kommenterar Ulf Bjereld en ny mätning från Demoskop som visar att frågor om miljö och klimat anses allt viktigare av väljarna. Bjereld, som är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, säger till SvD:
  – De här frågorna fick stort utrymme i EU-valet och de fick stor betydelse för väljarnas val av parti. Sen dess har de stannat kvar på arenan.
  I en diskussion som följde på Twitter skriver Bjereld ett inlägg riktat till politiker på allianssidan:

  Ni borde ta ett snack med Reinfeldt. I hans huvudanförande i pl-debatt används ordet miljö noll (0) ggr.

  Enligt Bjereld står statsministern och Moderaterna får något av ett dilemma då det kommer till just miljöfrågan. Till Svenska Dagbladet säger statsvetarprofessorn:
  – Om man inte tar in det kan man uppfattas som tondöva; ’M är ett grått betongparti som inte bryr sig om miljö och dessutom är patriarkala’. Det är det ena negativa hörnet.
  – Det andra negativa hörnet är att om Moderaterna plötsligt börjar tala om miljö och feminism får de dels problem med sin trovärdighet eftersom de inte gjort det tidigare.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.