Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Stor miljökonferens i Stockholm börjar idag

  Idag börjar Stockholm +40, en internationell konferens om hållbar utveckling.
  +40 står för att en av de första FN-konferenserna som kopplade ihop miljö och utveckling hölls i Stockholm för 40 år sedan, 1972. Stockholmsmötet blev en språngbräda in i diskussionen om hållbar utveckling. Det ledde fram till Earth Summit i Rio 1992, 20 år senare. I sommar hålls Rio+20, ett möte som vill föra diskussionen om hållbar utveckling och grön ekonomi framåt. Att det heter +20 beror helt enkelt på att det var 20 år sedan Earth Summit.
  Stockholm +40 arrangeras av den svenska regeringen genom Miljödepartementet. Bland deltagarna finns utöver Statsminister Fredrik Reinfeldt och miljöminister Lena Ek också andra regeringsrepresentanter från många länder samt representanter från företag, civilsamhället och forskare.
  Stockholm +40 pågår 23-25 april.

  Följ mötet:
  Direkt via video.
  Du kan också följa hashtaggen #Sthlm40
  Om du har frågor till panelerna, twittrar du till @Miljodep. Svaren ges i videosändningen.

  Tidigare på Supermiljöbloggen:
  Om Rio+20
  Om Lena Ek

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.