Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Supermiljöbloggen fyller två år!

  Supermiljöbloggen fyller idag två år, och det som började som ett litet projekt mellan vänner för att lyfta miljöfrågor har blivit något betydligt större än vi räknade med. Här kommer en liten tillbakablick på året som gått.

  Vi inledde vårt andra år med att ge oss på tankesmedjan Timbro som då hade producerat den alldeles särskilt partiska rapporten ”Svensk vindkraft 215 miljarder senare”. Efter att Supermiljöbloggen tillsammans med våra vänner på Ekologistas hade monterat isär siffrorna fanns inte mycket trovärdighet kvar hos svenskt näringslivs tankesmedja. Vår granskning ledde också till att vi fick in en debattartikel i SvD som svar på Timbros dito. Denna episod tillsammans med en del andra händelser fick också Timbros VD Marcus Uvell att utse vår skribent Lorentz Tovatt till twitters mest irriterande person.

  I år har vi fortsatt granska partiernas klimatpolitik, allt ifrån att hålla koll på klimatförnekande riksdagsledamöter, och följt den kritik som riktats mot regeringens klimatarbete, till att granska oppositionspartiers budgetförslag. Dessutom har vi granskat och kritiserat både DN och aftonbladet när de spridit vilseledande information om klimatfrågan.

  Vi har följt både den svenska och den internationella miljödebatten. Här hemma fick vi vårt mest läst inlägg hittills när vi skrev om GT:s pinsamma beslut att dela ut kött på en vegetarisk festival. Även kärnkraftverkens ständiga haverier och Sveriges oförmåga att genomföra utsläppsminskningar som når klimatmålen är frågor som återkommande varit på tapeten. På den internationella arenan följde Supermiljöbloggen det urvattnade toppmötet Rio+20 på plats genom vår gästkorrespondent  Moa Forstorp. Självklart förfasades vi över Arktis rekordsmältning i slutet av sommaren.

  Men om det internationella klimatarbetet kan kännas hopplöst så tröstar vi på bloggen oss med att vårt arbete verkar ge resultat. Vi passerade nyligen 6000 facebook-fans och 3000 följare på twitter, vilket är mer än dubbelt så många som vid samma tid förra året och bloggen växer allt snabbare.

  Det vi är mest stolta över är att vi under Almedalen i år belönades med priset årets almedalsbloggare för vår rapportering därifrån, att få den sortens erkännande har betytt mycket för redaktionen.

  Under året har skribenter kommit och gått, vi har haft maniska perioder av konstant skrivande, och tillfällen då allt känns hopplöst och slitsamt. Att på ideell basis försöka driva en egen liten miljötidning är en hel del arbete, och kraften att orka kommer mycket ifrån er läsare. Varje litet ”gilla” på facebook, eller delning av våra nyheter eller uppmuntrande kommentar ger oss inspiration att fortsätta och all konstruktiv kritik gör att vi kan bli bättre.

  Tack för att ni hjälper oss att skapa Sveriges största miljöblogg.

  /SMB-Redaktionen

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.