Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenskarna både bättre och sämre på återvinning

  Nya siffror från Naturvårdsverket visar vad vi gjorde med de 1,3 miljoner ton förpackningar vi använde under 2011.

  Den färska statistiken från Naturvårdsverket visar att 58 procent av förpackningarna  lämnades till materialåtervinning och 23 procent till energiåtervinning.

  Bäst var vi på glasförpackningar där hela 92 procent materialåtervanns. Materialåtervinning för förpackningar av papper, papp, kartong och wellpapp hamnade på 76 procent vilket var mer än målet. Metallförpackningar 69 procent och endast 28 procent för plastförpackningarna, båda under målet.

  En tillbakagång skedde dessutom för de mindre PET-flaskorna, 84 procent samlades in, där målet samtidigt är satt till 90 procent.

  Staffan Ågren som håller i statistiksammanställningen på Naturvårdsverket förklarar i ett pressmeddelande att avfallet är en väldigt viktig resurs som samhället måste bli bättre på att ta tillvara, och säger:

  – Sverige kommer att få svårare att klara flera av miljömålen om vi inte ökar materialåtervinningen. Allra viktigast är framförallt att förebygga avfall och återanvända produkter så mycket som möjligt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.