Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Sverige lyfts fram som klimatförebild

    I en ny rapport från FN framhålls Sveriges system med elcertifikat som ett bra exempel på åtgärder som kan rädda klimatet och inspirera andra länder till ytterligare åtgärder.  

    Det är inför klimatmötet i Paris som FN släppt sin rapport med hopp om att de goda exemplen ska uppmuntra världens länder att dels förverkliga sina egna planer, dels överträffa andra länders klimatplaner. Klimatavtalet som världens länder förväntas skriva under i Paris bygger nämligen på ländernas frivilliga planer.

    – Den pekar på faktumet att det inte bara är möjligt att implementera planerna utan att många av dem redan är i gång och redan visar tydliga resultat. Rapporten är en hjälp att förstå att vi är på god väg men att vi måste göra ytterligare ansträngningar och att de ansträngningarna är möjliga och i många fall finansiellt intressanta, sade Christiana Figueres, FN:s klimatchef, på en presskonferens under förra veckan.

    Det står emellertid redan nu klart att ländernas nuvarande åtagande inte är nog för att nå målet om max två graders uppvärmning.

    En höjning av två grader anses vara den högsta höjningen jorden kan klara av utan att riskera katastrofala förändringar vad gäller bland annat matproduktion, havsnivåer, fiske och vattenreserver. Att helt stoppa den globala uppvärmingen bedöms inte längre som realistiskt.

    Klimatmötet drar igång den 30 november.

     

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.