Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sveriges största vindkraftspark ska nu börja byggas

  Cirka 100 vindkraftverk om året ska på plats under de kommande tio åren.

  I dag medverkar energiminister Anna-Karin Hatt (C) då det första officiella spadtaget ska tas i bygget av Markbygdens vindkraftspark, som ligger utanför Piteå.

  I en debattartikel i NSD skriver Hatt att Markbygden fullt utbyggd kommer ge 8-12 TWh el varje år, enligt ministern ett välkommet tillskott.

  Sverige är som land fortfarande väldigt beroende av storskalig vattenkraft och av en åldrande kärnkraft. För att minska beroendet av dessa energikällor, och för att öka vår försörjningstrygghet, behöver vi bygga ut ett starkt tredje förnybart ben i vår energiproduktion och ta vara på den kraft som finns i vinden, solen och biomassan från den växande skogen.

  Om allt går enligt planerna kommer cirka 100 vindkraftverk att sättas upp om året under de kommande tio åren enligt Hatt. Sammanlagt är det tänkt att bli 1 101 vindkraftverk vilket innebär att Markbygden kommer bli den största vindkraftsparken i Sverige.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.