Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sydafrika inför koldioxidskatt 2015

  Sydafrika kommer att införa koldixoidskatt från 1 januari 2015.

  Det är finansminster Pravin Gordhan som presenterade den nya skatten i samband med att budgeten presenterades i onsdags. Nivån kommer till att börja med att ligga på 120 rand (ca 85 kr) per ton koldioxid-ekvivalent. För att hjälpa företag att ställa om, kommer också skattelättnader för energieffektivisering att införas.

  Sydafrika kan snart räkna sig till de länder som börjat använda ekonomiska styrmedel för att hindra klimatförändringarna istället för att bara invänta vad de internationella förhandlingarna ger. Nyligen införde också Australien en koldioxidskatt. På EU-nivå finns det ett system för handel med utsläppsrätter, som kommissionen föreslagit ska skärpas. I Sverige har vi haft koldioxidskatt i många år, här handlar diskussionen istället om hur mycket vi ska höja den och vad som bör inkluderas i den.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.