Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tvåårsdagen av olyckan i Fukushima

  Idag är det två år sedan olyckan i kärnkraftsverket i Fukushima ägde rum. Supermiljöbloggen rapporterade tidigt om explosionen i kärnkraftverket och har senare rapporterat om reaktionerna från omvärlden, hur olyckan påverkade de förnybara energislagen och nyligen om cancerriskerna efter olyckan.

  I Japan uppmärksammas dagen på flera sätt. Redan i lördags den 9e mars hölls en stor demonstration mot kärnkraft i Tokyo. Demonstranterna krävde avveckling av kärnkraften. Under årsdagen för jordbävningen som ledde till kärnkraftskatastrofen hölls en tyst minut för att hedra offren.

  Samtidigt som det kommer fram att den franska motsvarigheten beräknar kostnaderna för en kärnkraftsolycka till 5800 miljarder euro alltså cirka 51 000 miljarder svenska kronor debattera Greenpeace om vem som skulle betala vid en svensk olycka. Enligt dagens regler är kärnkraftsbolagen endast skadestånds-ansvariga upp till drygt 10 miljarder vid en olycka vilket innebär att skattebetalarna skulle betala den största delen av kostnaden vid en olycka. Även Naturskyddsföreningen lyfter den ekonomiska frågan i sitt uppmärksammande av årsdagen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.