Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Världens hittills största illegala geoteknikprojekt är utfört

  En galen och rik affärsman försöker ändra på naturens tillstånd med hjälp av en egen uppfinning så att hans onda företag kan tjäna ännu mer pengar. Det är som hämtat ur en sciencefiction-novell. 

  Russ Georg, en kontroversiell amerikansk affärsman, dumpade cirka 100 ton järnsulfat i Stilla havet utanför Kanadas västkust. Något som nu bevisats med hjälp av satellitbilder.

  Hans plan var att skapa en kraftig alg-blomning som i sin tur skulle binda till sig koldioxid. Så långt låter försöket inte så fruktansvärt. Men syftet med att binda koldioxid i algerna är allt ifrån välvilligt.

  Russ Georg ville med sitt försök skapa nya utsläppsrätter för Kanada så att de kan fortsätta  utvinna olja ur sin sand och så kallad ”fracking”.

  Forskare har länge diskuterat metoden med att fertilisera haven och därmed skapa algeblomingar som binder till sig stora mängder koldioxid. Men forskning visar att metoden skadar havets ekosystem och samtidigt producerar giftigt livlöst vatten som i sin tur ökar den globala uppvärmningen.

  Projektet har brutit FN-konventionen om dumpning av avfall och konventionen om biologiskt mångfald. Nu väntar kraftiga böter för den galna affärsmannen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.