Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vattenfall påbörjar bygget av solenergianläggning i Wales

  Foto: Vattenfall

  Kommer årligen generera el till motsvarande drygt 1 400 hushåll.

  Förra året skrev Supermiljöbloggen om att Vattenfall planerar att satsa mer på solenergi än vad som ursprungligen var planen. Vattenfalls vd Magnus Hall förklarade kursändringen så här i en intervju med bloggen i somras:

  – Vi har bestämt oss för att vi ska vara aktiva och titta mer på solkraft. Vi har alltid haft solkraft som en del av vår försäljningsmöjlighet till våra kunder, men då har det handlat om att sätta upp paneler exempelvis på hustak. Det vi pratar om nu är investeringar i lite större anläggningar, som en del i produktionen. Och ja, vi kommer att öka vår fokusering på detta.

  Det projekt som då var på planeringsstadiet ligger i anslutning till en vindkraftpark som Vattenfall driver i Carmarthenshire, som är ett grevskap och en kommun i Wales, Storbritannien. I går meddelade Vattenfall att bygget påbörjats och att anläggningen kommer börja producera el i mars i år. Solenergiparken kommer när den är klar att årligen generera el till motsvarande drygt 1 400 hushåll.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.