Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om räkor, köksfläktar och oljepundare

  Miljöcitaten du inte får missa. Här är veckans värstingar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i miljödebatten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Supermiljöbloggen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att presentera fem av de absolut bästa miljöcitaten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

   

  – Alla sköldpaddor är nyfödda.

  Det säger chefen för Zoological Survey of India, enligt Dagens Nyheter som även har bildmaterial från händelsen där två män försökte smuggla 10 043 levande havssköldpaddor i tre stycken resväskor men upptäcktes av tullen på Calcuttas flygplats i Indien.

   

  – Titta efter en A+++ märkt ugn eller en A+ märkt köksfläkt nästa gång du ska köpa nytt.

  Lovisa Blomqvist på Energimyndigheten menar i ett pressmeddelande att det nu ska bli lättare att avgöra vilka ugnar och köksfläktar som är de mest energieffektiva, men att det också gäller att ha koll på plussystemet.

   

  Till #BP #lundinoil #shell #statoil o andra oljepundare.

  Stefan Sundström på Twitter om sin nya låt, Faller alla faller du.

   

  – Mot det måste ställas utebliven mångfald i naturen, hotade vattendrag och minskade möjligheter att tjäna pengar på turism. Men dessa värden anses vara abstrakta.

  Hans Lööf, professor i nationalekonomi på KTH, förklarar i senaste numret av magasinet Filter att ytterst lite av det ekonomiska värdet från alla de gruvprojekt som nu dras igång i Sverige hamnar i kommunerna där gruvorna finns, samtidigt som notan för miljöförstöringen lämnas kvar.

   

  – Den metod som ger tillräckligt god täckning är kameraövervakning. Men det är ju inget som fisket gillar.

  Ingemar Berglund, vid Havs- och Vattenmyndigheten, intervjuas i SR Ekot om fusket ute till havs, där det nu finns beräkningar som pekar på att svenska räkfiskare  dumpar mer än 1 000 ton räkor tillbaka i havet varje år.

   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!