Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  David Attenborough gör instagrampremiär

  Foto: WWF

  Den 94 år gamla naturhistoriken och klimathjälten gör premiär på Instagram för att varna oss om att planeten är i fara.

  I samband med att filmen “David Attenborough A life on our Planet” har premiär på bio den 28 september gör Attenborough även premiär på Instagram. Under @davidattenborough kommer han under kommande veckor att göra videohälsningar till sina följare. I ett första inlägg som publicerats idag berättar han om miljöutmaningarna och vad som bör göras för att hantera dem.

  Jag gör detta steg för att som vi alla vet, är världen i trubbel. Kontinenter brinner. Glaciärer smälter. Korallreven dör… Listan fortsätter och fortsätter. Berättar David i sitt första videomeddelande på den sociala medieplattformen.

  Inom en timme efter sitt första inlägg hade klimathjälten redan fått mer än 200 000 följare och under dagen har antalet följare gått upp i över en miljon. Filmskaparna Colin Butfield och Jonnie Hughes kommer samarbeta med David för att driva kontot och skrev en tillhörande text till David Attenboroughs första inlägg:

  David Attenborough har spenderat en livstid på att resa och dokumentera den levande världen i all sin variation och underverk. Han har också bevittnat de skadorna vi orsakat. Att rädda vår planet är nu en kommunikationsutmaning. Vi vet vad vi ska göra, vi behöver bara viljan. Därför vill vi dela detta meddelande på Instagram. Eftersom det finns hopp och tillsammans kan vi inspirera till förändring.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.