Coops kampanj för mer ekologiskt får centerpartist att rasa

Foto: EU-kommissionen

Riksdagsledamoten menar att kampanjen är ansvarslös.

SvD Opinion skriver Staffan Danielsson (C) att han är kritisk mot Naturskyddsföreningen och de rödgröna partierna för att de, som Danielsson menar, hyllar ”det radikala ekokonceptet” och vill sätta upp ”extremt höga politiska planmål” då det kommer till andelen ekologisk jordbruksareal och andelen ekomat i offentlig konsumtion.

Danielsson menar att en sådan utveckling är orealistisk och skulle leda till en ökad import, vilket vore problematiskt då det svenska jordbruket enligt Danielsson redan har ”världens strängaste miljö- och djurskyddsregler”.

Att nu även livsmedelskedjan Coop startat en kampanj för att få fler människor i Sverige att köpa ekologiskt gillas inte av Danielsson, som skriver om hur livsmedelskedjan ”nu hakar på med helsidesannonser i dagspressen där man propagerar för ekologisk mat, och där en av två bönder framställs med giftspruta och gasmask”.

Debatten fortsatte på Twitter där Coop skriver:

Centerpartiet kallar idag vår satsning på mera eko för ansvarslös. Märkligt då vi kämpar för mindre kemikalier i vardagen.

Från Centerpartiets officiella Twitterkonto kom dock snabbt svaret vilket kan tolkas som ett avståndstagande från Danielssons debattartikel:

Vi tycker er satsning är bra.

Miljö online2

Liknande artiklar