200 kommuner anmälda till skräpplockarkampanj: ”Kom igen ni andra 90!”

Foto: Håll Sverige Rent

Stort intresse för Håll Sverige Rents kampanj ”Vi håller rent” som nu drar igång. 

I förra veckan öppnade anmälan till Sveriges största aktion mot nedskräpning. Det är Håll Sverige Rent som ligger bakom kampanjen och som skriver på sin sajt:

Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor. Konceptet är enkelt – det handlar om att få bort skräpet från en plats du tycker om. Plocka upp fimparna vid busshållplatsen där du väntar varje morgon, ta med hela orienteringsklubben ut på skräpjakt i skogen eller ordna skräpplockning och knytis med alla barn och deras föräldrar på förskolan.

Intresset har hittills varit stort, inte minst från många av landets kommuner som deltar i kampanjen och bland annat kommer dela ut skräpplockningsmaterial till de invånare i kommunen som vill vara med, något som sker från april och framåt. På Twitter skriver Håll Sverige Rent:

Redan 200 kommuner anmälda till vår skräpplockarkampanj ! Kom igen ni andra 90!

Här kan du kolla vilka kommuner som hittills meddelat sin medverkan, och här kan du själv anmäla dig. I skrivande stund är 64 191 personer anmälda.

Miljö online2

Liknande artiklar