Energibolag skulle bygga nytt kolkraftverk i Indien – kom på att solenergi var billigare

Foto: Scatec Solar

Bolaget har nu ansökt om att sätta upp solpaneler på hela det aktuella området, som ligger i delstaten Punjab i norra delen av landet. 

Det indiska energibolaget Rattan India Power, som ingår i bolagskoncernen Rattan India Group, opererar flera kolkraftverk i landet. Planen var tills nyligen att bygga ett nytt kolkraftverk i delstaten Punjab. Men när Rattan India Power räknade på ekonomin kom bolaget fram till att det är mer fördelaktigt att sätta upp solceller, det här rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg, som skriver:

The decision highlights increasing interest in India’s solar program after Prime Minister Narendra Modi set out a target to install 100 gigawatts of capacity by 2020 at an estimated cost of $100 billion. Incentives and regulations designed to draw finance from companies to help meet the target have attracted a handful of overseas developers to bid in auctions for power contracts in India, reducing the cost of solar electricity to a record low.

Rajiv Rattan, chefen för Rattan India Group, har i en intervju sagt att planen nu är att placera solpaneler, i stället för ett nytt kolkraftverk, på hela det aktuella området i Punjab, som är på 324 hektar.

Miljö online2

Liknande artiklar