Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Antalet vilda pandor i Kina ökar

  Foto: Eric Baccega / WWF

  En framgångssaga menar Världsnaturfonden, som har jobbat med skyddet av pandorna sedan 1980-talet.

  De vilda pandorna i Kina har ökat från 1 600 till 1 864 individer under det senaste decenniet, det skriver Världsnaturfonden, WWF, i ett pressmeddelande. Siffrorna kommer från kinesiska myndigheter efter den största pandaräkningen som hittills gjorts.

  – Det här är ett kvitto på att naturvårdssatsningar lönar sig. I samarbete med kinesiska forskare och myndigheter har WWF kartlagt de viktigaste pandaskogarna och tagit fram planer för pandareservat och korridorer mellan skogarna. Förbudet mot skogsavverkning blev den stora vändningen för arbetet med att rädda pandorna, säger Allan Carlson, pandaexpert på WWF.

  Enligt WWF finns i dag 67 pandareservat i Kina som hyser 70 procent av pandorna. Reservaten omfattar 2,58 miljoner hektar, vilket motsvarar en yta stor som Norrbotten. Samtidigt finns många hot kvar mot pandorna, skriver WWF, så som fragmentering av livsmiljöer, gruvdrift, vattenkraft och turism.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.