Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Apple värsta miljöboven”

  Miljöorganisationen Greenpeace har granskat tio företag som erbjuder molntjänster och deras miljöpåverkan och miljöåtgärder. Rapporten är dyster och värst av alla är Apple.

  Få av molntjänstföretagen satsar på förnybart enligt Greenpeaces rapport. Istället visar rapporten att Apple, Facebook och IBM driver datacenter med en stor del kolkraft. Sämst i klassen är Apple:

  Till 54,5 procent drivs företagets datacenter av kolkraft, visar rapporten. Dessutom får bolaget sämst betyg för var de geografiskt väljer att placera sina datacenter. Även Facebook får samma betyg. Tillsammans med Google ingår de två företagen i vad Greenpeace kallar ”den smutsiga triangeln” som hänvisar till ett område i North Carolina där företagen valt att bygga datacenter.

  ”Apples val att placera sitt Idatacenter i North Carolina som har bland den smutsigaste energimixen i landet indikerar att företaget saknar ett åtagande för förnybar energi”, står det att läsa i rapporten.

  Facebook har sedan tidigare fått hård kritik från miljöorganisationen på grund av ett datacenter i USA som drivs av kolkraft. 170 000 personer är med i gruppen ”Unfriend coal” på Facebook.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!